ΚΟΥΤΙ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΒΟΛΩΝ

Χρησιμοποιείται από άτομα άνω των 18 ετών. Ελάχιστη απόσταση ασφαλείας από θεατές 25 μέτρα. Χρησιμοποιείται πάντα σε εξωτερικούς χώρους. Αποφύγετε εναέρια εμπόδια (π.χ. κάτω από δέντρα, κάτω από μπαλκόνια ή καλώδια της Δ.Ε.Η.). Μην το χρησιμοποιείται κοντά σε ψηλά κτίρια ή εύφλεκτα υλικά καθώς και όταν φυσάνε δυνατοί άνεμοι. Τοποθετήστε το πυροτέχνημα όρθιο (το βέλος δείχνει την κατεύθυνση εκτόξευσης του πυροτεχνήματος) , στηρίζοντας το γερά και από τις δύο πλευρές του π.χ. με δύο τσιμεντόλιθους, πάνω σε επίπεδο και σταθερό έδαφος. Αφού βεβαιωθείτε ότι το πυροτέχνημα δεν μπορεί να αναποδογυρίσει, σταθείτε στο πλάι (απαγορεύεται να είναι κάποιο μέλος του σώματος σας πάνω από το πυροτέχνημα) ,  απομακρύνετε το κάλυμμα ασφαλείας του φυτιλιού, βάλτε φωτιά στην άκρη του φυτιλιού και απομακρυνθείτε άμεσα τουλάχιστον 15 μέτρα. Μην προσπαθήσετε να ξανανάψετε το φυτίλι που δεν μπόρεσε να ανάψει το πυροτέχνημα.

 

 

ΡΟΥΚΕΤΑ

Χρησιμοποιείται από άτομα άνω των 18 ετών. Χρησιμοποιείται πάντα σε εξωτερικούς χώρους. Αποφύγετε εναέρια εμπόδια (π.χ. κάτω από δέντρα, κάτω από μπαλκόνια ή καλώδια της Δ.Ε.Η.). Μην το χρησιμοποιείται κοντά σε ψηλά κτίρια ή εύφλεκτα υλικά ή θεατές καθώς και όταν φυσάνε δυνατοί άνεμοι. Καρφώνετε την πλαστική βάση σε όρθια θέση μέχρι την μέση στο χώμα. Τοποθετείτε την ρουκέτα μέσα στην βάση. Δεν την καρφώνετε και δεν την κρατάτε στο χέρι. Αφαιρείτε το προστατευτικό κάλυμμα του φυτιλιού και στεκούμενος στο πλάι ανάψτε το φυτίλι και απομακρυνθείτε 8 μέτρα τουλάχιστον. Μην προσπαθήσετε να ξανανάψετε το φυτίλι που δεν μπόρεσε να ανάψει το πυροτέχνημα.

 

 

 

ΡΩΜΑΙΚΟ ΚΑΝΤΗΛΙ – ΜΑΣΟΥΡΙ

Στερεώστε το ρωμαϊκό καντήλι – μασούρι στο έδαφος ή δέστε το κάπου σταθερά με το φυτίλι προς τα πάνω χωρίς να υπάρχουν πάνω από αυτό εμπόδια. Μακριά από ανθρώπους, ζώα, ξερά χόρτα ή εύφλεκτα υλικά. Ανάβετε το φυτίλι και απομακρυνόσαστε τουλάχιστον 8 μέτρα. Μην προσπαθήσετε να ξανανάψετε το φυτίλι που δεν μπόρεσε να ανάψει το πυροτέχνημα.

 

 

ΠΥΡΟΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ

Χρησιμοποιείται από άτομα άνω των 18 ετών, πάντα σε εξωτερικούς χώρους μακριά από ξερά χόρτα, εύφλεκτα υλικά και εναέρια εμπόδια. Τοποθετείστε το συντριβάνι σε επίπεδη επιφάνεια σε όρθια θέση, το βέλος δείχνει την κατεύθυνση εκτόξευσης, χρησιμοποιώντας μία βάση. Βεβαιωθείτε ότι το συντριβάνι είναι καλά στερεωμένο και ότι δε θα πέσει κατά την διάρκεια της καύσης του. Σταθείτε στο πλάι και πυροδοτείστε το πυροτέχνημα κι εν συνεχεία απομακρυνθείτε 8 μέτρα από αυτό. Σε περίπτωση που το πυροτέχνημα δεν ανάψει δεν επιχειρείτε να το ξανανάψετε. Απαγορεύεται να το κρατάτε στο χέρι.

Πυρσός  τούρτας : Χρησιμοποιείται από άτομα άνω των 14 ετών και πάντα υπό την επίβλεψη ενηλίκου. Αφαιρέστε την λαβή και τοποθετείστε την στην άκρη του πυρσού. Κρατείστε το από το πίσω μέρος και με τεντωμένο το χέρι μακριά από το πρόσωπο σας και από άλλα άτομα. Το ανάβετε μακριά από χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά. Δεν το βάζετε στο στόμα. Σε περίπτωση που δεν ανάψει δεν επιχειρείτε να το ξανανάψετε. Ελάχιστη απόσταση από εύφλεκτα υλικά 1μ. .

 

 

ΚΑΠΝΟΓΟΝΟ ΕΔΑΦΟΥΣ – ΒΕΓΓΑΛΙΚΟ ΚΑΠΝΟΥ

Καπνογόνο εδάφους : Χρησιμοποιείται από άτομα 18 ετών και άνω και πάντα σε εξωτερικούς χώρους. Τοποθετείστε το καπνογόνο σε επίπεδη επιφάνεια σε όρθια θέση μακριά από ανθρώπους, ζώα, ξερά χόρτα, εύφλεκτα υλικά. Ανάβετε το φυτίλι και απομακρυνόσαστε τουλάχιστον 8 μέτρα. Μην εισπνέεται τον καπνό. Σε περίπτωση που το φυτίλι δεν ανάψει δεν επιχειρείτε να το ξανανάψετε.

Βεγγαλικό καπνού χειρός : Χρησιμοποιείται από άτομα 18 ετών και άνω και πάντα σε εξωτερικούς χώρους. Κρατήστε το βεγγαλικό με το βέλος να δείχνει προς τα επάνω. Αφαιρέστε τα πώματα στο επάνω και κάτω μέρος. Τρίψετε την κεφαλή αναφλέξεως με το εσωτερικό του κάτω πώματος. Παράγει ένα πολύ ζεστό καπνό χρωματιστό. Μην εισπνέεται τον καπνό. Μην το πετάτε σε ανθρώπους ή πράγματα.

Βεγγαλικό καπνού χειρός : Χρησιμοποιείται από άτομα 18 ετών και άνω και πάντα σε εξωτερικούς χώρους. Αφαιρέστε το χρωματιστό πώμα (ταπό). Τραβήξτε δυνατά το δαχτυλίδι. Αφήστε το βεγγαλικό στο έδαφος και απομακρυνθείτε σε απόσταση ασφαλείας, τουλάχιστον 8 μέτρα. Μην το πετάτε σε ανθρώπους ή πράγματα. Μην εισπνέεται τον καπνό. Μην αγγίζεται το μεταλλικό κουτί κατά την χρήση.